Mamywsieci.pl na łamach czasopisma Biokurier
Biokurier to czasopismo o tematyce ekologicznej, które wydawane jest pięć razy w roku przez Wydawnictwo Gaj. Na jego łamach swoją rubrykę ma też portal mamywsieci.pl.
Biokurier: czytaj wersję tradycyjną i on-line
Biokurier to czasopismo z długą historią: na rynku jest już od 16 lat. Dystrybuowane jest do dobrej jakości sklepów z produktami ekologicznymi. Stamtąd jednak znikają bardzo szybko, więc wychodząc naprzeciw czytelniczym oczekiwaniom, dostępny jest w prenumeracie indywidualnej (60 zł za 5 numerów z dostawą pod wskazany adres).
→ Przeczytaj również: Dziecko a ekologia. Gdzie szukać inspiracji?
Wsparciem dla czasopisma jest portal biokurier.pl, na którym przeczytacie nie tylko o zdrowym (i ekologicznym) jedzeniu, ale też o sprzątaniu bez chemii. Znajdziecie tam też sporo świetnych przepisów, m.in. na ciasto marchewkowe z daktylami, chleb śródziemnomorski, skrzydełka z kurczaka curry w potrawce z marchewki, cebuli oraz papryki, zakwas z buraków czy tradycyjny chlebek bananowy.
Piszemy o tym dlatego, że bycie rodzicem wiele zmienia. I to nie tylko w temacie wychowania. Będąc odpowiedzialnym za małą istotę, bardziej świadomie przyglądamy się temu, co pojawia się na naszych talerzach i czym sprzątamy nasze domy. Szukamy alternatyw dla szkodliwych chemikaliów i chcemy jeść zdrowiej. To przestrzeń, na której Biokurier może sprawdzić się znakomicie.
Wychowanie w naturalnym stylu
Jeśli jesteście naszymi Czytelnikami to wiecie, że staramy się pisać obiektywnie, zgodnie z najnowszymi wytycznymi i w zgodzie z własnym sumieniem. Wiele u nas tekstów, w których odwołujemy się do natury. I tu właśnie przecinają się drogi Biokuriera i mamwsieci.pl.
W obu tytułach ważne są fakty. Stawiamy też na naturalne rozwiązania, bo wiemy, że są skuteczne i działały przez lata. Tak jest choćby z naturalnymi metodami na kaszel, o których wspominamy na łamach najnowszego numeru Biokuriera. Przypominamy tam też przepis na syrop z cebuli.
Pod lupę bierzemy też produkty, które pojawiają się w jadłospisach naszych dzieci. W najnowszym numerze wraz z dietetykiem pochyliliśmy się nad tematem kaszek dla dzieci. Dziś są bardzo łatwe w przygotowaniu, ale czy faktycznie warto je podawać dzieciom codziennie? Jaki jest ich skład? Co na ich temat sądzi dietetyk? I dlaczego warto przychylniejszym okiem spojrzeć na kaszki z certyfikatem ekologicznym? Zapraszamy do lektury!