Pierwsza na świecie maseczka-peeling z jagodą kamczacką

Pierwszy kosmetyk z jagodą kamczacką na świecie został wyprodukowany w Polsce. Jest to maseczka-peeling z jagodą kamczacką BioHaskap. Czym się wyróżnia?
Jagoda kamczacka jest cennym składnikiem w kosmetyce ze względu na swoje liczne właściwości odżywcze i antyoksydacyjne. Zawiera m.in. witaminę C, witaminę A, witaminy z grupy B, antocyjany, polifenole i błonnik. Składniki te działają przeciwzapalnie, nawilżająco, regenerująco i wzmacniająco na skórę i włosy.
Maseczka-peeling BioHaskap z jagodą kamczacką to produkt, który łączy w sobie właściwości pielęgnacyjne i peelingujące. Delikatnie złuszcza martwy naskórek, oczyszcza pory i wygładza skórę. Zawarte w jagodzie kamczackiej antyoksydanty chronią skórę przed szkodliwym działaniem wolnych rodników i opóźniają proces starzenia.
Kosmetyki z jagodą kamczacką: rewolucja w świecie kosmetyki
Maseczka-peeling z jagodą kamczacką to kosmetyk dobry z natury. Zawiera łagodzący ekstrakt z indygo, który chroni skórę przed zanieczyszczeniami i promieniowaniem UV, działa przeciwzapalnie i wzmacnia barierę skórną. Redukuje też zaczerwienienia i przywraca skórze blask. Formuła maseczki bazuje na kompozycji nierafinowanych olejów roślinnych, masła shea oraz glince bentonitowej, znanej ze swoich silnych właściwości absorbcyjnych. Glinka bentonitowa skutecznie wchłania nadmiar sebum, zanieczyszczenia i toksyny, pozostawiając skórę czystą i odświeżoną.
Co ważne, maseczka-peeling BioHaskap jest wolna od konserwantów, sztucznych barwników, parabenów, silikonów i perfum. To produkt hipoalergiczny i wegański, nietestowany na zwierzętach. Od podstaw został opracowany i wyprodukowany w Polsce przez rodzinną firmę Nutracevit. Dostępny jest w eleganckim opakowaniu o pojemności 30 ml, co wystarcza na około 10 aplikacji. Stosuje się go 2-3 razy w tygodniu, nakładając na oczyszczoną skórę twarzy i pozostawiając na 20 minut.

Jagoda kamczacka: bogactwo antocyjanów
Owoce te wyróżniają się wysoką zawartością witamin, minerałów, przeciwutleniaczy i błonnika pokarmowego. Jagoda kamczacka jest bogata w witaminę C, która wzmacnia odporność, działa antyoksydacyjnie i wspomaga produkcję kolagenu. Zawiera również witaminę A, niezbędną dla zdrowia oczu i skóry, oraz witaminy z grupy B, wspierające prawidłowe funkcjonowanie organizmu.
Jednak to antocyjany stanowią o wyjątkowości jagody kamczackiej. To jedno z najbogatszych źródeł tych silnych przeciwutleniaczy, których zawartość jest wielokrotnie wyższa niż w popularnych warzywach i owocach (od 1240 do 3510 mg na 100 g świeżych jagód). Antocyjany chronią komórki przed uszkodzeniem, wspomagają zdrowie serca i wykazują szereg innych korzyści.
Regularne spożywanie jagody kamczackiej, czy to w postaci soków, świeżych owoców, czy sproszkowanego koncentratu, przynosi wiele korzyści dla zdrowia:
- dzięki wysokiej zawartości witaminy C i innych składników odżywczych, jagoda kamczacka wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego,
- antocyjany i witamina A są niezbędne dla zdrowia oczu i mogą zmniejszać ryzyko rozwoju zaćmy i zwyrodnienia plamki żółtej,
- wspomagają też zdrowie serca, regulują ciśnienie krwi i zmniejszają ryzyko chorób sercowo-naczyniowych,
- błonnik pokarmowy zawarty w jagodzie kamczackiej reguluje pracę jelit i zapobiega zaparciom,
- silne właściwości antyoksydacyjne antocyjanów chronią komórki przed uszkodzeniem przez wolne rodniki i spowalniają proces starzenia,
- składniki odżywcze zawarte w jagodzie kamczackiej mogą wspomagać funkcje poznawcze, poprawiając pamięć i koncentrację.